VR på telefonen

Har du sett bildene av alle menneskene på messe som overså Mark Zuckerberg fullstendig fordi de var så opptatt av å fordype seg i en virtuell virkelighet? Den virtuelle virkeligheten, virtual reality eller VR, er nå på alvor på vei inn i din hverdag. Nå så snakkes det nemlig om at du snart vil kunne få VR på telefonen din!

Nøkkelen til god VR er datakraft, og det er det som er forklaringen på at dagens VR-systemer krever kjempesterke PC-er for å være brukbare. Nå opplyser imidlertid Qualcomm, som lager prosessorene på mange av de beste mobiltelefonene på markedet, at de skal få til det samme på den lille chip-en inne i telefonen din. I det stille har de brukt mange år og store ressurser for å nærme seg dette stadiet. Nå er de i samtaler med Google og andre megabedrifter for å finne ut hvordan dette egentlig skal ta seg ut.

Det Qualcomm har oppdaget er nemlig at selv om de får til den nødvendige datakraften på en bitteliten brikke, så vil det kreves voldsomme oppgraderinger på Qualcomm-Logo.svgmange andre felter før VR på mobilen blir virkelighet. Man må for eksempel ha grafiske prosesser og høyoppløsningsskjermer som ligger langt bortenfor det som finnes på markedet i dag. I tillegg må man ha helt spesielle lyd-systemer og bevegelses-sensorer. Og så må man selvfølgelig ha et batteri som kan kjøre alle disse programmene uten at det går tomt på få minutter. Det er med andre ord snakk om en fullstendig overhaling av smarttelefonen og et revolusjonerende gjennombrudd det her er snakk om.

Hvor tidlig slik teknologi kan være tilgjengelig for den jevne bruker og mobilkunde, er nok for tidlig å si. Det vil helt sikkert også kreve at nettverk rundt om i verden forbedres til 5G eller noe enda mer avansert før man kan få utbytte av denne fremtidsteknologien.