Vizio M-serie – den beste billig-TVen noensinne?

TV-er har blitt rimeligere og rimeligere de siste årene, samtidig som kvaliteten har blitt radikalt forbedret. Dette sier mye om skarp konkurranse, både TV-makerne i mellom og med andre medier som slåss om TV-en om oppmerksomheten. Men det sier også noe om en rivende teknologisk utvikling i det som lenge ble sett på som en ganske moden (les: stagnerende) bransje.

Et fenomenalt uttrykk for denne utviklingen er introduksjonen av Vizio siste TV-er, kjent under fellesnavnet P-serie. Disse apparatene har 4K paneler med HDR bygd inn og en rekke sjeldne funksjoner som de fleste TV-tittere aldri har opplevd før. Du kan selvfølgelig også bruke Chromecast og kjøre alt fra PC-en din over på TV-skjermen. Selv fjernkontrollen er helt annerledes og som tatt ut av en science fiction film. Vizio tilbyr også seriene M og E, som er enda rimeligere i pris og gir deg mange av de samme kule funksjonene.

Selv om P-serien helt klart er mest imponerende, tilsier et hensyn til kostnad versus nytte at det kanskje er den midterste serien, nemlig M, som er det aller beste kjøpet. Det har riktignok en mer tradisjonell fjernkontroll, men du får også med blant annet et nettbrett fra Android som du bruker for å st
apple-407122_960_720rømme innhold fra nettet på TV-en din. Du kan selvfølgelig også bruke din egen telefon eller nettbrett som fjernkontroll dersom du ønsker det. I tillegg kommer egne søkefunksjoner som du kan bruke for å finne programmer dersom du for eksempel abonnerer på flere strømmetjenester. Slike søkefunksjoner på tvers er jo ellers som regel mangelvare.

Dersom budsjettet heller ikke strekker til for en Vizio M, kan en E-serie TV være et brukbart alternativ. Bildekvaliteten er god, men du får liksom ikke helt den samme følelsen av å være fremtiden – og den er det selvfølgelig mange som ønsker å betale for.