Tør du vise deg med en Rosa MacBook?

Mange nordmenn husker med glede at Johannes Thingnes Bø tok VM-gull i skiskyting med rosa børse. Men det er ikke mange skiskyttere som tør å gå med rosa børse. Spørsmålet blir da: hvor mange er det som våger å ta med seg en rosa Mac ned på lesesalen eller på Starbucks?

Nå har Apple imidlertid kommet med en ny MacBook, og den kommer med fargealternativet “rose gold”, eller på godt norsk kanskje heller griserosa. Denne nye Macen er en videreføring og en forbedring av fjorårets utgave, og det er ikke bare fargevalget som har forandret seg.

For det første får du nå en sjette generasjons prosessor fra Intel, kalt Core M, som i seg selv bringer med seg en rekke forbedringer. Den tilhører Skylake-generasjonen som tilbyr en økning i datakraften på mellom 10 og 25 prosent, og enda større forbedringer på grafikksiden (la oss si 30 til 40 prosent). Det er store21259534638_f46be69fe4_b nok tall, selv om det kanskje ikke er nok til å bytte dersom du kjøpte den forrige modellen så sent som i fjor. En annen bonus er imidlertid bedre levetid på batteriet, slik at du nå kan surfe på nettet kontinuerlig i 10 timer uten å lade batteriet.

Den billigste modellen av den nye MacBook kommer med en prosessor av typen Core M3 og ligger på litt over 1 Ghz. I tillegg får du 8 gig RAM og 256 GB minne. For en solid neve penger mer kan du selvfølgelig oppgradere på alle disse nivåene. At GB nå er et minimum på RAM er imidlertid i seg selv fryktelig imponerende og nesten utenkelig bare for et par år siden.

Det skal sies at den nye MacBook likevel er ganske langt unna den ytelsen du får med en stasjonær Mac. Sant å si ligger den nok nærmere opp til iPaden.