Lag ditt eget videospill!

På 1980-tallet kom det uten noen nye typer videospill der det dreide seg mye om å bygge ting. Sjangeren ga spillerne muligheten til å lage sine egne spill med moduler de fikk tilgang til gjennom spillet. Ett av de mest populære var Pinball Construction Set, som var spesielt populært og fantes både for Apple, Atari, og Commodore 64. Her kunne du lage ditt eget flipperspill ved å sette sammen de forskjellige delene etter eget ønske. Med dette ble det å skape spillet like viktig som å spille det, kreativitet ble verdsatt like høyt som forbruk og ferdigheter. Selvfølgelig var disse spillene veldig enkle, tatt i betraktning den tidens tilgjengelige teknologi.

I dag gjøres det forsøk på å vekke denne sjangeren til live igjen. Det nyeste eksemplet på dette er appen ISx-64_buildnfinite Arcade fra Tinybop. Her handler det om å konstruere nye verdener med utgangspunkt i forskjellige maler, fra flipperspill til løpespill, og du kan skreddersy dem til å bli akkurat det du har lyst til å spille. Du velger først en setting, for eksempel en ørken eller et fjell, og så en rollefigur, som også kan ha en unik personlighet i tillegg til sitt særegne utseende.

Selv om dette bygger på tradisjoner fra forrige århundre, er ikke Infinite Arcade noe slags hipster retro prosjekt. Det er et komplekst spill som er både krevende og grafisk avansert. I tillegg finner du et uendelig antall mulige kombinasjoner som gjør det enkelt å finne frem til noe nytt hver gang. Dette kan godt være spillet for litt eldre barn og ungdommer som har vokst opp med Minecraft og er vant til å bygge ting i komplekse verdener. Med denne appen kan de gå videre og i enda større grad utfordre og utvikle sine kreative evner samtidig som de selvfølgelig kan ha det veldig gøy.