Hvordan AI vil påvirke deg og din jobb i fremtiden

Blir du snart erstattet av en robot? Mange stiller seg kanskje i dag dette spørsmålet. Ikke er det godt å si om det vil skje, og eventuelt når det vil skje. En kontroversiell artikkel fra Oxford Martin School / Universitetet i Oxford spår at så mye som 47 % av alle jobber står i fare for å bli automatisert i løpet av de neste 20 årene. Det som i alle fall er sikkert, er at vi i framtida får mange spennende gadgets og apper som vil kunne hjelpe deg med å utføre jobben din.

shutterstock_319414127Fremtidens hjelpemidler – nyttige gadgets og apper

De fleste eksperter mener ar det først og fremst er måten jobben blir utført på som endres. Dermed trenger vi kanskje ikke frykte fremtiden. Mennesker må tross alt bygge alle disse maskinene, reparere dem og dessuten trene dem. Og ulike gadgets og nye, smartere apper vil hjelpe deg til å gjøre jobben på en smartere måte. For eksempel vil folk kunne kommunisere på alle språk. DARPA og Google har et kappløp på gang for å oppnå perfekt oversettelse av innhold og kommunikasjon, og det blir ikke lenge før telefonen din kan snakke Swahili på dine vegne.

Bilder som tagger seg selv

Tagging av bilder? Qualcomm jobber for tiden med å utvikle teknologien SceneDetect hvor kameraet selv finner ut hvor bildet ble ble tatt og legge til passende tagger. Se for deg at du tar et bilde, med flere personer i og laster det opp på nettet. Så vil tagger med hvem som er i bildet, plasseringen og kanskje til og med hvilken aktivitet du ser på bildet, bli tagget for deg. Det er både praktisk og tidsbesparende. Alt dette og mer til vil vi se mer av i fremtiden. Det blir spennende, og vi tør nesten garantere at du vil få en spennende jobb!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *