Fantastiske teknologiske oppfinnelser i 2016

Det er smått utrolig å tenke på hvor mye verden har forandret seg i løpet av de siste 20 årene. På midten av 1990-tallet var internett forbeholdt nerder, og var ikke noe den brede massen gadd å bry seg med. I dag er situasjonen snudd helt på hodet; nesten alle er på nett, og det har blitt helt umulig å forestille seg et liv uten alle de elektroniske enhetene vi bruker i hverdagen. Alt fra personlig økonomi til livsledsager ordnes på nettet, og denne utviklingen kommer bare til å fortsette enda mer i tiden som kommer.

Google, Microsoft og Apple viser veien

Disse tre dominerende aktørene spiller en stor rolle i livet til alle moderne mennesker. Siste nytt er at stadig mer avanserte maskiner kommer til å gi bedrifter muligheten til å vite enda mer om kundene sine. Dette gjør at du lettere finner fram til det du ønsker å kjøpe, men mye personlig informasjon legges samtidig igjen hos noen få dominerende aktører. Denne avanserte systemarkitekturen fører også til at vi kan se for oss en revolusjon innen personlig data. Nye prosessorer er på vei, noe som kommer til å åpne for enda mer avanserte sideløsninger på nettet.

shutterstock_166751039Teknologi er framtiden

Det er forståelig at mange ser med skepsis på den rivende teknologiske utviklingen. Mange av de digitale sporene vi legger etter oss kan aldri bli helt slettet, men det er viktig å ikke bli for paranoid i hverdagen. Den teknologiske utviklingen kommer nok i enda større grad framover til å muliggjøre anonym nettsurfing. Det finnes allerede mange utbydere av VPN, som gir brukeren anledning til å surfe anonymt. Det er derfor nærliggende å anta at dette kommer til å bli tatt enda mer i bruk i årene som kommer, særlig når folk blir mer bevisste på hva slags personlig informasjon de legger igjen på nettet.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *